Kans voor DSOV-aanvaller Joey Carolina. KDO-verdediger Joris Kortenhorst en doelman Jesper Oudshoorn kijken toe.
Foto: Hoofddorpse Courant, Robert Joore
 
 

Koploper schrikt op tijd wakker van sterk spel KDOOndanks het verlies bij leider in 2C DSOV kan het Kwakelse KDO terugkijken op een uitstekende partij voetbal. De bezoekers gaven op de late zaterdagmiddag op het terrein in Vijfhuizen een uur lang prima weerstand en kreeg enkele goede kansen op de openingsscore. In de tweede helft schakelde het wakker geschrokken DSOV een tandje bij, KDO moest tenslotte toch buigen (2-0). "We speelden de eerste helft super."


DSOV-KDO (0-0) 2-0
Tweede klasse C
31-3-2018


"Als Sven toch eens iets rustiger aan de bal was geweest...nou dan hadden we het nog moeten zien." Sven is Sven Vlasman, de aanvallende middenvelder van KDO die na een lange periode van blessureleed een maand geleden zijn rentree maakte in de hoofdmacht en zaterdag in de vooravond op het complex van leider DSOV tijdens het eerste bedrijf twee uitstekende mogelijkheden kreeg de koploper op achterstand te brengen.

"En dat zou zeker niet onverdiend geweest zijn. We speelden het eerste half uur echt fantastisch voetbal", vertelde leider Johan Stange een dag later in het napraatje bij het lokale radiostation RICK FM. "We hadden een heel goed strijdplan uitgestippeld. Vier verdediger en met Jim Klijn kort voor de defensie die steeds doorschoof naar het middenveld. Het werkte super, DSOV wist niet hoe ons te bespelen."

Lijstaanvoerder DSOV, dit seizoen op eigen bodem nog geen verlies geleden en in Vijfhuizen pas vijf tegengoals geïncasseerd, dacht te makkelijk over de wedstrijd tegen de Kwakelaars. Een wedstrijd die naar de vooravond op zaterdag was verschoven wegens toernooivoetbal en extra toeschouwers voor het tweedeklasseduel opleverde.

Sven Vlasman
De zichtbare laksheid bij de thuisclub voor de pauze was bijna afgestraft door de bezoekers. Vlasman kwam tweemaal in zeer kansrijke positie. Uit een hoge voorzet viel de bal tussen doelman Bram Verhage en Vlasman. De KDO-er bemachtigde als eerste het leer, omspeelde de sluitpost maar moest naar links uitwijken. Zijn schot uit een lastige hoek ging rakelings langs de rechterpaal.

En in 24e minuut was Vlasman bij een situatie voor het doel veel alerter dan de onrustige keeper. In kansrijke positie poogde de aanvaller het leer in de rechterbovenhoek te plaatsen. Tot ontsteltenis van iedereen uit de Kwakel zeilde de bal over de kruising. Leider Stange: "Sven had meer zijn rust moeten pakken. Nu schoot hij te snel en te wild. Heel jammer."

Wakker
DSOV, in het heenduel simpel met 4-1 langs de roodwitten, schrokken eindelijk wakker van het sterke spel van de bezoekers. Al richting de rust schakelde de thuisploeg een paar versnellingen bij en vooral na de onderbreking voor de thee was DSOV de betere formatie, al kreeg KDO in het begin van de tweede helft via wederom Vlasman nogmaals de kans om de score open te breken. Paal stond ditmaal in de weg.

In de 73e minuut het openingsdoelpunt van DSOV. Centrumspits Herman Noorman draaide te makkelijk weg van verdediger Timo Kas, knal in de rechterhoek vanaf rand zestien betekende de 1-0. KDO, zonder de geblesseerde aanvaller Jesse Stange en zaterdag Jim Klijn zag uitvallen met een enkelblessure (bloeduitstorting), was hierna niet bij machte serieus aanspraak te maken op de gelijkmaker.

"Nummer één blijven"
Uiteindelijk besliste DSOV de wedstrijd in de 84e minuut definitief. Op aangeven van de rechtsbuiten was het opnieuw Noorman die wist te scoren. Winst binnen voor de koploper die met het Haagse VUC en RKDEO gaat strijden voor de titel in 2C.

Trainer Bart Jansen van DSOV: "Het begin vandaag ging moeizaam, ik wijt het aan de toenemende druk. We spelen natuurlijk om het kampioenschap. De slotfase van het seizoen is ingegaan en we willen de nummer één blijven."

KDO na de negende competitienederaag op de negende positie. Volgende week thuisduel tegen DSOR, op de ranglijst vijf punten meer. Tijdens de wedstrijd tegen de ploeg uit Roelofarendsveen organiseren de Kwakelaars een loterij t.b.v. het Ronald McDonald Kinderfonds. Vele spraakmakende prijzen.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf
Reactie trainer DSOV: Hoofddorpse Courant
Reactie leider KDO: RICK FMDSOV-KDO 2-0 (0-0))

1-0 Mark Noorman
2-0 Mark Noorman

Scheidsrechter: Peter Gossen (Den Haag).
Toeschouwers: 231

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas (85e Erik Verbruggen), Mitchel Smits, Jim Klijn (43e Roy Verkaik), Thijs Plasmeijer (75e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Sven Vlasman.

Volgende wedstrijd zondag 8 april: KDO-DSOR

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
2-4-2018
15.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO