Ravelli houdt KDO op de been

Rentree 'veteraan' Maurice Bartels bij Kwakelaars
DOSR-KDO 1-1 (0-1)
Tweede klasse C
2-12-2018


Na de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag van vorige week tegen Foreholte stond afgelopen zondag voor KDO de uitwedstrijd tegen DOSR op het programma. In Roelofarendsveen had trainer Raymond de Jong, die afgelopen week zijn contract met de Kwakelse club opnieuw verlengde, een grote uitdaging om een representatieve selectie op de been te brengen.

Timo Kas en Jesse Stange zaten een schorsing uit en de 50-jarige hoofdtrainer kon nog steeds niet beschikken over geblesseerden Mika van der Weijden, Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman en Mathijs van Rijn. Gelukkig kon Sven Vlasman wel terugkeren in de selectie, voor de drie jaar geleden in de A-selectie gestopte Maurice Bartels was er een plek op de bank gereserveerd. De veteraan (39) kwam in de tweede helft binnen de lijnen.

Tobias Ravelli
In de beginfase van de wedstrijd was het vooral een kwestie van aftasten tussen beide ploegen. DOSR, waar voormalig KDO-trainer Ron Langhout nog steeds werkzaam is als assistent-trainer, stichtte hierbij het meeste gevaar. Enkele schoten op doel waren echter een prooi voor onze doelman Tobias Ravelli. De jeugdidge goalie (19), vorig seizoen nog lid van Legmeervogels, groeide uit tot de man van de wedstrijd.

In de 17e minuut het eerste wapenfeit van KDO. Thijs Plasmeijer schoot op acht meter van het doel de bal een paar centimeters naast de linkerpaal. Hierna was de thuisploeg zowel in de 21e als 23e minuut dichtbij een openingstreffer. De sterk acterende Tobias Ravelli, die vorige week ongelukkig in de fout ging tegen ESTO, hield de Kwakelaars in deze fase op de been.

Voorsprong
Na een klein half uur spelen profiteerde Joeri Stange optimaal van het doorzetten van Jim Klijn. Jim wist twee duels op felheid te winnen en zette hierna Joeri vrij voor de doelman van DOSR. Stange behield het overzicht en schoot feilloos de 0-1 in de rechterhoek.

Na dit openingsdoelpunt hadden de Kwakelaars steeds meer balbezit en liep het fysiek sterke DOSR vooral achter KDO aan. Vlak voor rust kreeg Joeri Stange, deze middag met de aanvoerdersband om zijn arm, een ultieme mogelijkheid om de roodwitten op 0-2 te brengen. Eén op één met de plaatselijke sluitpost stiftte hij de bal te zacht.

Niet bij de les
In de eerste twintig minuten van de tweede helft was KDO defensief niet bij de les. Tot drie keer toe was het aan Ravelli te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Diverse persoonlijke fouten wist de 19-jarige doelman knap te herstellen en groeide daadoor uit tot de absolute uitblinker bij KDO.

In de 72e minuut maakte DOSR uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker. Op een snel genomen vrije trap reageerden de Kwakelaars te laat, waarna rechtsbuiten Damian Hoogenboom van dichtbij de 1-1 wist binnen te schieten. Na dit doelpunt gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar tot grote kansen leidde dit niet in de slotfase. Kortom, na ruim negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Voogt af en was het gelijkspel een feit.

"Terecht gelijkspel"
"Ik denk een terecht gelijkspel", reageerde trainer De Jong na afloop bij radiostation RICK FM. "Wij kregen in de eerste helft mogelijkheden op uitbreiden van de voorsprong, na rust had DOSR meer kansen. Wel zonde dat we de gelijkmaker zo makkelijk weggaven, onoplettendheid in de defensie."

Met het punt schiet KDO eigenlijk niet veel op. Op de ranglijst van 2C een plek gezakt naar de achtste positie. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars thuis tegen nummer zes ONA. Dit elftal uit Gouda heeft maar één punt meer dan KDO en zou dus bij winst gepasseerd kunnen worden. De wedstrijd begint om 14:00 uur en na afloop zal zanger Edo Barends uit Uithoorn de kantine hopelijk op zijn kop gaan zetten.

Wedstrijdverslag: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie trainer De Jong: RICK FM.

Reageer

Ben Plasmeijer, 3-12-2018
Raymond is een toptrainer bij onze top clup in De Kwakel en de langst zittende trainer in de geschiedenis van KDO en wens hem veel succes toe in de toekomst
DOSR-KDO 1-1 (0-1)

0-1 Joeri Stange (30e)
1-1 Damian Hoogenboom (72e)

Scheidsrechter: Mijndert Voogt (Hellevoetsluis)
Geel KDO: Michtel Smits.

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Jim Klijn (65e Sven Vlasman), Bart Hoving, Joeri Stange, Thomas Stevens, Bas Kok en Thijs Plasmeijer (76e Maurice Bartels).

9-12: KDO-ONA

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
3-12-2018
12.00 uur