FC Aalsmeer-doelman Nick van der Wiel grijpt in voordat aanvaller van DHSC gevaarlijk kan woorden. De goalie was een van de weinigen bij de Aalsmeerders die tijdens de deceptie in Utrecht een voldoende haalde.   Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Afgang Aalsmeer in Ondiep
DHSC-FCA 5-0 (3-0)
Eerste klasse A zat
8-12-2018, Aalsmeer


In de week dat de besprekingen met trainer Cor van Garderen bij FC Aalsmeer zijn begonnen over zijn trainerstoekomst verzaakten de rood groenen opzichtig in Utrecht tegen DHSC. Met cijfers die er niet om logen (5-0) werden de bezoekers in volkswijk Ondiep kansloos van het veld geveegd. Een grotere nederlaag bleef de bezoekers bespaard door een aantal uitstekende reddingen van doelman Van der Wiel die als een van de weinige Aalsmeerders zijn normale niveau haalde.

In Utrecht stelde FC Aalsmeer, nog steeds zonder het belangrijke drietal Sitil, Martinez en Kramer, zeven dagen na de mentaal en fysiek sterke prestatie bij WVHEDW (3-3) diep teleur. De brigade van Van Garderen kwam op sportpark Thorbecke geen moment goed in de wedstrijd, speelde constant een te laag tempo, was slordig in de opbouw en beleefde een dramatisch eerste half uur waarin de wedstrijd werd weggegeven.

Gaten in defensie
In het eerste gedeelte van de wedstrijd profiteerde DHSC optimaal van de grote gaten in de Aalsmeerse defensie. Al na zeven minuten moest Van der Wiel voor de eerste keer buigen. Balverlies van Martin Campbell op het middenveld, verdediger Mark Ruessink was uit positie en moest zijn tegenstander laten lopen. In eerste instantie werd de voorzet door Daan van Huffel nog weggewerkt, bal kwam echter opnieuw in de doelmond waar centrumspits Mitchell van der Vlist vrij kon binnenschieten.

Ruim een kwartier later de 2-0. Van der Wiel maakte een kans van DHSC met een duik naar de kruising prachtig onschadelijk maar moest wel een hoekschop weggeven. Uit de lage voorzet liep DHSC-er Tommy de Klein wel heel simpel weg van zijn tegenstander en kon bij de eerste paal ongehinderd binnen tikken.

En nog geen tweehonderd seconden later lag het leer wederom achter Van der Wiel. Een combinatie door het centrum bracht Sercan Kurdal in schietpositie, zwak ingrijpen in het hart van de Aalsmeerse defensie gaf de middenvelder genoeg ruimte met een geplaatste schuiver de 3-0 op het bord te zetten. Drie treffers in dertig minuten, de thuisaanhang (inclusief bekendste Utrechter Wesley Sneijder) wist niet wat hen overkwam.

Geen nachtmerrie
Van Garderen liep ondertussen langs de kant rood aan. De oefenmeester wreef zich vier keer in de ogen of het allemaal wel klopte wat er op het veld gebeurde. Het was geen nachtmerrie...maar werkelijkheid. Tot de rust kon de trainer weinig uitrichten. Pas in de kleedkamer enige orde op zaken. Ruessink die opnieuw een moeilijke middag beleefde door de snelheid en behendigheid van zijn directe tegenstander kon zijn shirt uittrekken, Jordy de Groot was na de pauze de extra aanvaller.


Eerste tien minuten van het tweede bedrijf een offensiefje van FC Aalsmeer. Het bracht Campbell in goede scoringspositie, doelman Niels Willemse redde bekwaam. Ook Junior Tiller, in Utrecht door Van Garderen opnieuw offensiever opgesteld, kreeg een mogelijkheid. Maar toen wederom Van der Vlist, zo vrij als een vogeltje in de zestien na verkeerd instappen Aalsmeer-verdediger, de thuisclub op 4-0 bracht was alle verzet bij de bezoekers gebroken.

Strafschop
In het vastgrijpen van Van der Vlist na een hoekschop door een verdediger van FC Aalsmeer zag scheidsrechter Luinge een penalty. Uit de elfmetertrap deed Genaro Snijders de gasten nog meer pijn, de 5-0 en naar later bleek eindstand op het bord.

Van de Wiel voorkwam richting het eindsignaal met enkele uitstekende reacties de totale afgang voor de rood groenen. Drie, vier keer scheurde DHSC de defensie van FC Aalsmeer in die fase uiteen waarna de thuisploeg in goede scoringspositie kwam, de sluitpost reageerde evenzoveel keren heel allert.


FC Aalsmeer-spits Chelton Linger wint kopduel.   Foto: Ton van Eenennaam

Het onverwachte ontluisterende verlies moet hard aankomen bij FC Aalsmeer. Kansloos weggespeeld in Ondiep, heel weinig gecreëerd, vrijwel op alle fronten afgetroefd. De formatie van Van Garderen ziet op een vervelend moment, een week voor het duel tegen koploper ARC als slotstuk van 2018, het vertrouwen wegvloeien en de afstand tot de top in 1A groeien. In de tweede seizoenshelft dreigt er een bijrol voor de bloemendorpers.

Aanvoerder Calvin Koster was ruim een uur na het verlies kort en krachtig in zijn reactie. "We waren vandaag niet scherp genoeg, kwamen op alle fronten tekort en werden afgetroefd. Dit is echt #&#*#!, op naar volgende week. "


Reageer

 


 
DHSC-FCA 5-0 (3-0)

1-0 Mitchell van der Vlist (7e)
2-0 Tommy de Klein (23e)
3-0 Sercan Kurdal (28e
4-0 Mitchell van der Vlist (55e)
5-0 Genaro Snijders (78e)

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Toeschouwers: 133Opstelling FCA:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink (45e Jordy de Groot), Eder Medina Delgado, Solomon Addai Pinas, Sergae Kogelans, Junior Tiller, Calvin Koster, Daan v Huffel (70e Thomas Harte), Martin Campbell, Chelton Linger (56e Hartley Dometillia), en Giliano Eijken.

15-12: FCA-ARC

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:
RESTAURANT CENTENNIAL


 


 
Klaas Leegwater
8-12-2018
18.30 uur