De jarige (55) Cor van Garderen in het middelpunt van de belangstelling na de winst op AFC eerder in de competitie. De oefenmeester van FC Aalsmeer gaat volgend jaar zijn zesde seizoen in bij de eersteklasser.   Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Van Garderen voor zesde seizoen bij Aalsmeer
Cor van Garderen
FC Aalsmeer
20-12-2018, Aalsmeer


Cor van Garderen is ook volgend seizoen trainer van eersteklasser FC Aalsmeer. De 55-jarige oefenmeester gaat eind zomer 2019 zijn zesde seizoen in bij de roodgroenen. Voor degenen die zijn oren de laatste weken aan de Beethovenlaan goed te luisteren had gelegd komt de contractverlening van de Amsterdammer niet als een verrassing. Van Garderen wilde zelf graag verder, weinig wanklanken uit de spelersgroep en ook de TC van de zaterdagtak zag weinig beren op de weg.

FC Aalsmeer laat weten: 'Op voordracht van de Technische Commissie Zaterdag heeft het bestuur akkoord gegeven aan een extra seizoen onder leiding van de in Aalsmeer al aardig gewortelde Amsterdammer. Zowel de Technische Commissie als het bestuur zijn verheugd dat Cor van Garderen al in een vroeg stadium duidelijkheid heeft willen verschaffen en zien de sportieve toekomst met vertrouwen tegemoet.'


vlnr: Jack van der Muijden (TC zat), Algemeen Voorzitter Eef Niezing, Cor van Garderen en Robert Jan Jansen (Technische Zaken).   Foto: FC Aalsmeer

"Nog steeds juiste klik"
Van Garderen liet begin december aan Voetbal in Aalsmeer weten: "Als het aan mij ligt sta ik ook volgend seizoen voor deze groep. Ik heb het naar mijn zin bij FC Aalsmeer. De samenwerking met de spelersgroep is goed, ik voel nog steeds de juiste klik. Ik hoop dat er snel een besluit valt. Dat er duidelijkheid komt voor mij en de spelersgroep. Nee..ik weet niet wat de club wil..ik wacht af", vertelde de oefenmeester destijds.

Van Garderen gaat dus volgend jaar zijn zesde seizoen in bij de roodgroenen. Enige vraag die meestal komt opdoemen als een trainer langer dan vijf jaar aan een club verbonden is of coach en spelersgroep niet op elkaar uitgekeken raken.

Een nieuw gezicht voor de selectie met andere inzichten/trainingsvormen en andere benadering kan voor beide partijen verfrissend werken. Ligt er met het zesde seizoen voor Van Garderen bij FC Aalsmeer niet het gevaar van gewenning op de loer? Met de contractverlenging heeft de club die vraag ontkennend beantwoord.


Van Garderen, eind jaren zeventig/begin tachtig van de vorige eeuw profvoetballer bij AJAX, draait al ruim 25 jaar mee in het trainersvak en was voordat hij in 2014 in dienst trad van FC Aalsmeer trainer bij zo'n tien andere clubs. Onder andere Spakenburg, Veensche Boys, SDC Putten, Lelystad'67, De Dijk, Loosdrecht en Eemdijk.

Tijdens zijn trainerscarriere promoveerde de oefenmeester drie maal. Met Veensche Boys (1996), SDC Putten (1999) en FC Aalsmeer (2016). Nooit was Van Garderen bij een club langer dan vier jaar werkzaam (sv Loosdrecht). Wat dat betreft is zijn zesde seizoen in het bloemendorp uitzonderlijk. Van Garderen nam bij FC Aalsmeer half september 2014-2015 het stokje over van de vroeg in het seizoen opgestapte Anthony Servinus.

In het huidige seizoen verloopt de competitie voor FC Aalsmeer met vijf keer verlies en vijf maal winst nogal wisselvallig. In de laatste periode is de hoofdmacht na twee nederlagen op rij teruggezakt naar de negende positie op de ranglijst, acht punten achter koploper ARC. Dat lijkt teveel om nog een rol te spelen voor de titel, een gooi naar de derde periodetitel hoort nog wel tot de mogelijkheden.

Trainer Bragonje stopt
Marco Bragonje, hoofdtrainer van de zondagafdeling bij FC Aalsmeer, stopt aan het eind van dit seizoen. Bragonje is bezig met zijn derde seizoen bij de derdeklasser. (later meer).


Reageer

Advertentie:
Grand Café Centennial


 


 
Klaas Leegwater
20-12-2018
21.00 uur