Punt in Breukelen, Lulinho naar VVSB en exit WerkhovenEersteklasser FC Aalsmeer heeft vanmiddag een punt veroverd bij FC Breukelen. In het rommelige duel scoorde Calvin Koster de gelijkmaker. Aanvaller Lulinho Martins speelt volgend seizoen voor tweede divisionist VVSB en middenvelder Jasper Werkhoven maakt geen deel meer uit van de selectie. Koploper in 1A ARC verspeelde wederom punten. Volendam komt langszij.


FC Breukelen-FC Aalsmeer 1-1 (1-0)
Eerste klasse A zat
7-4-2018, Aalsmeer


Een club in beweging. Dat kun je dit seizoen wel stellen bij eersteklasser FC Aalsmeer. Voetballers die tussenstijds opstappen, spelers die wegens een buitenlands avontuur alleen sporadisch hun gezicht laten zien, selectieleden die al druk in hun hoofd zijn met hun volgende nieuwe club, druk verkeer op de transfermarkt en roodgroenen die opeens uit de selectie verdwijnen. FC Hollywood aan de Poel.

Laatste episode vond plaats in de laatste 36 uur. De jeugdige en talentvolle Daan Vaneman nam vrijdag de beslissing in de zomer van de zondagafdeling te verhuizen naar de zaterdagtak. Aanvaller Lulinho Martins, die sinds twee maanden heen- en weer pendelt tussen Nederland en Malta, kwam vandaag tot overeenstemming met tweede divisionist VVSB. De club van oudLegmeervogels Jack Honsbeek handelde de zaak snel af nadat de transfer van Martins naar Ter Leede en Alphense Boys eerder afketste.

De buitenspeler zal dit seizoen vanwege zijn buitenlands avontuur (studie-werk) niet meer aan de Beethovenlaan verschijnen, zo liet Martins zaterdagmiddag aan Voetbal in Aalsmeer weten.

De snelle spits kwam dit seizoen over van zondageersteklasser Legmeervogels. Bij FC Aalsmeer scoorde Martins tweemaal, en ontving zes keer geel. Opvallend veel voor een spits. Tweelingbroer Lilinho speelt zoals bekend vanaf eind zomer bij Alphense Boys.

Jasper Werkhoven
Verder vandaag een akkefietje rond Jasper Werkhoven. Trainer Cor van Garderen wil niet ingaan op wat er in Breukelen precies is gebeurd maar bevestigt wel dat Werkhoven geen deel meer uitmaakt van de selectie. De toekomstige Argonaut, dit seizoen overgekomen van datzelfde svArgon, reageert eveneens niet op vragen. Lijkt elk geval voortijdig einde loopbaan Werkhoven bij FC Aalsmeer. Laatste weken stond de middenvelder al niet binnen de lijnen. Ziekte en niet fit, was het verhaal.

In de wedstrijd tegen nummer twaalf FC Breukelen kwam FC Aalsmeer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De bezoekers, gestart op sportpark Broekdijk zonder Wouter Winters en Lilinho Martins, speelden in de eerste helft een matige partij voetbal. Zeer snel in de wedstrijd kwamen de roodgroenen op achterstand via een aanval over de rechterkant.

Blessure doelman
Halverwege de eerste helft een blessure aan het hoofd bij doelman Nick van der Wiel, die met zijn actie wel een tegentreffer voorkwam. In de rust werd de sluitpost vervangen door Colby Harmon. Voor de pauze kwam FC Aalsmeer een paar keer gevaarlijk door, tweemaal afgevlagd wegens buitenspel.

In de tweede helft kregen de gasten een strafschop nadat Thomas Harte in de zestien was gevloerd. Burak Sitil ging vol vertrouwen achter de bal staan, zijn schot in de rechterhoek was te zacht. Doelman Nick Turksma ging naar de goede hoek. Aan de andere kant een belangrijke redding van Harmon bij een één op één situatie en de goalie kreeg even later bij een nieuwe kans voor FC Breukelen hulp van de deklat.

Gelijkmaker
Invaller Paul Verburg, die zich goed manifesteerde, lanceerde ver in het tweede bedrijf Berry Kramer in de diepte. De aanvallende middenvelder knalde tegen Turksma op. Sitil probeerde zijn gram te halen bij een vrije trap, de kanonskogel raakte vol het houtwerk. Ruim tien minuten voor tijd de gelijkmaker uit een vrije trap van Verburg. Calvin Koster (foto) kopte uitstekend de bal in de touwen.

De doelpuntenmaker was kort voor tijd bijna wederom succesvol. Oog in oog met Turksma slaagde de Aalsmeerder er niet in de winnende treffer te fabriceren. Allerlaatste mogelijkheid was voor Sander Aznar Martinez. Zijn kopbal in kansrijke positie werd een prooi voor Turksma. Van Gaderen: "Al met al een terecht gelijkspel. Met een gemiste penalty en een bal op de lat hadden we ook nog de winst kunnen pakken. Maar Breukelen had kort voor de pauze ook de 2-0 kunnen maken. Dus ja..terechte 1-1."

Spanning bovenaan
Bovenaan de ranglijst wordt het met de week spannender. Koploper ARC blijft ondanks aangekondigde drastische maatregelen van trainer Mark Evers punten verliezen. Vanmiddag verspeelde de lijstaanvoerder bij CSW een 2-0 voorsprong. Het werd 2-2. Volendam, 3-0 winst op Marken, komt op gelijke hoogte. Beiden nu leider met 47 punten. Ook XerxesDZB, volgende week tegenstander in Aalsmeer, is weer kansrijk. Nog vijf duels.

Wedstrijdinfo: Johan Baarsen

ReageerFC Breukelen-FC Aalsmeer 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Ernstjan van der Perk (Leiden)
Toeschouwers: 175

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel (Colby Harmon), Sander Star, Burak Sitil ,Mike van Eenennaam (Paul Verburg), Daan van Huffel, Mark Ruessink. Thomas Harte (Delano Kluft), Calvin Koster, Sander Aznar Martinez, Michal Kocon en Berry Kramer.

14-4: FC Aalsmeer-XerxesDZB

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


 

 
Klaas Leegwater
7-4-2018
18.30 uur


Tegenstanders 1A

  ARC
CSW
FC Breukelen
Forum Sport
Marken
Sportlust'46
Te Werve
Vitesse Delft
Volendam
Westlandia
WV-HEDW
Zwaluwen'30
XerxesDZB
FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen