Marco Bragonje verbindt zich dinsdagavond met zijn handtekening opnieuw voor een jaar aan derdeklasser FC Aalsmeer. vlnr: Marco Bragonje, Robert-Jan Jansen (bestuurslid technische zaken) en Rob Springintveld (zondagvoorzitter)   Foto: FC Aalsmeer
 
 

Hoe Aalsmeer en Marco Bragonje elkaar alsnog omarmen

Oefenmeester zegt eerst nee, drie maanden later ja tegen aanbodMarco Bragonje
Trainer FCA
14-3-2019

Verrassende ontwikkeling bij de zondagafdeling van FC Aalsmeer. Het drie maanden geleden aangekondigde afscheid van hoofdtrainer Marco Bragonje is dinsdag onverwachts omgezet in contractverlenging van een jaar. De oefenmeester gaat eind deze zomer zijn vierde seizoen in bij de roodgroenen die momenteel strijden voor handhaving in de derde klasse.

Vanwaar de ommezwaai? Wat is er de afgelopen drie maanden aan de Beethovenlaan gebeurd?

Eerst terug naar december 2018. De technische commissie van de zondagtak wilde graag verder met Bragonje, men was tevreden over zijn functioneren en bij de spelersgroep viel nauwelijks een wanklank te horen. Enige voorwaarde was dat de club uiterlijk voor de Kerst uitsluitsel van de oefenmeester wilde hebben. Meer ruimte werd Bragonje niet geboden.

"Ik kan niet met volle overtuiging mijn jawoord op het voorstel geven. Ik vind het nog te vroeg...wil pas in januari een beslissing nemen", vertelde Bragonje in december tegen Voetbal in Aalsmeer die ook liet doorschemeren dat de onzekere situatie wat betreft jeugd- en seniorenvoetbal op zondag een rol speelde bij zijn twijfels.

Zondagvoorzitter Rob Springintveld destijds: "Marco is een prima vent voor de club en de selectie. Hij was en is goed bezig, daarom wilden wij graag met hem verder. Maar wachten tot half januari is voor ons geen optie. We moeten door."

Niet tippen aan Bragonje
Bragonje wachtte vervolgens rustig af wat er voor volgend seizoen eventueel op zijn pad zou komen en de technische commissie startte een zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Die was weinig succesvol. Diverse kandidaten boden zich aan, enkele gesprekken zijn gevoerd, tot een overeenkomst kwam het echter niet. Een enkele kandidaat haakte af, een ander paste niet in het plaatje van de Aalsmeerders.

"In onze ogen heeft Marco iets speciaals. Hoe hij met de spelersgroep omgaat en zijn werkwijze, dat spreekt ons erg aan."


Ondertussen verstreek door vakantie's de tijd snel en was het inmiddels ver in februari. "Op dat moment zeiden we tegen elkaar: Geen enkele kandidaat die we gesproken hebben en waar we nog mee in gesprek zijn kan tippen aan de kwaliteiten van Marco, laten we hem nog eens benaderen hoe hij er nu in staat", vertelt Springintveld woensdagmiddag.

"Marco heeft iets speciaals"
"Het bleek dat bij Marco inmiddels de twijfel weg was. Hij wilde graag doorgaan bij FC Aalsmeer. Toen waren we er binnen twee weken uit. We zijn er heel blij mee. In onze ogen heeft Marco iets speciaals. Hoe hij met de spelersgroep omgaat en zijn werkwijze, dat spreekt ons erg aan, aldus Springintveld die moet toegeven dat het wellicht verstandiger was geweest Bragonje in december meer bedenktijd te gunnen. "Ja...dat klopt, achteraf kun je dat zo zeggen."

Marco Bragonje: "Dit is een heel fijne club, fijne mensen en een selectie om prettig mee te werken. Het was dus in december een moelijke beslissing het aanbod van FC Aalsmeer niet te accepteren. Maar ik vond het toen echt nog te vroeg. Afgelopen periode heb ik wel contact gehad met andere clubs, maar echt concreet is het niet geworden."

"Met elkaar een sterke vereniging worden, dat zou voor de club heel fijn zijn."


Platform voor talent
Bragonje: "Toen de technische commissie mij onlangs opnieuw benaderde heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb het hier naar mijn zin, niets anders voor handen dus waarom zou ik het niet doen. En het ziet er door de jongste ontwikkelingen positiever uit wat betreft het zondagvoetbal. Een begin is gemaakt, zo gaan er een aantal jeugdteams op zondag voetballen."

"Ik sta nog steeds achter het idee om op zondag een platform te creƫren voor jonge talentvolle voetballers met als doel dat zij zich kunnen doorontwikkelen. En dat ze op een gegeven moment zelf de keuze kunnen maken voor zaterdag- of zondagvoetbal."

"Wat ik al eerder heb gezegd; ik hoop dat zowel de zaterdag- als de zondagtak een ijzersterke afdeling wordt. Met elkaar aan een sterke vereniging bouwen, dat zou voor de club heel fijn zijn.", verklaart Bragonje.

Aanstaande zondag vervolgt FC Aalsmeer in de degradatiegroep de strijd voor lijfsbehoud in de derde klasse met een uitwedstrijd tegen medekoploper ESDO.

Marco Bragonje, vanaf 2009 drie jaar jeugdtrainer geweest bij FC Utrecht, stapte in de zomer van 2016 over van derdeklasser RODA'23 naar de Aalsmeerders. In zijn eerste seizoen behaalde Bragonje met zijn selectie een derde positie in 3A. De formatie werd in de nacompetitie uitgeschakeld voor promotie. Vorig seizoen werd een zevende eindpositie bereikt.


Reageer

Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
14-3-2019
05.00 uur.