Giliano Eijken ontsnapt aan zijn bewaker van BOL. De linksbuiten bracht FC Aalsmeer op voorsprong (0-1).   Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Aalsmeer zakt verder weg

Derde verlies op rij voor roodgroenenBOL-FCA 3-2 (2-2)
Eerste klasse A zat
19-1-2019,

Eersteklasser FC Aalsmeer is de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag. In Broek op Langedijk verloren de roodgroenen met 3-2 van BOL. Na een 2-2 ruststand viel in de tweede helft uit een hoekschop de winnende treffer. De thuisclub stoomt door naar de derde positie op de ranglijst, FC Aalsmeer zakt terug naar de tiende plek. Bovenin verloor koploper ARC op eigen veld van nummer twee DHSC. ARC blijft wel leider.

Trainer Cor van Garderen kon op het sportpark met een belabberd hoofdveld nog steeds geen gebruik maken van een volledige selectie. Integendeel zelfs, het rijtje afwezigen was gegroeid. Berry Kramer en Sander Aznar Martinez verblijven al maanden in de lappenmand, ook middenvelder Junior Tiller (ziek) en verdedigers Solomon Pinas Addai (hamstring) en Hartley Dometillia ontbraken in Broek op Langedijk.

De oefenmeester van FC Aalsmeer moest tegen BOL, evenals in de laatste wedstrijd van 2018 tijdens het pijnlijke 4-2 verlies tegen ARC, dus flink puzzelen met de samenstelling van het elftal. Calvin Koster was een linie naar achteren gehaald naar de positie centraal naast verdediger Burak Sitil. Thomas Harte maakt op het middenveld zijn rentree in de basiself en aanvaller Jordy de Groot speelde eveneens in de middelste linie.


Chelton Linger stond tegen BOL opnieuw in het centrum van de aanval. Linger speelde een goede eerste helft en maker van de 2-2.   Foto: Ton van Eenennaam

In de eerste helft kon FC Aalsmeer met het opnieuw gewijzigde team aardig tot goed meekomen. Tot de 25e minuut hadden de bezoekers het beste van het spel. De 0-1 in de 22e minuut was verdiend. Na goed voorbereidend werk van onder meer Campbell en De Groot kwam Giliano Eijken in kansrijke positie. Oog in oog met doelman Xander Snoek knalde de linkerspits van FC Aalsmeer feilloos raak.

Nog geen vijf minuten later moest aan de andere kant ook goalie Van der Wiel vissen. Na een aanval over de linkerkant en een kopbal op de paal stond aanvaller Martijn Ton op de juiste plaats de gelijkmaker binnen te schuiven. Een luchtje van buitenspel had de treffer wel. Luinge wuifde de Aalsmeerse protesten weg. Een tegenvaller voor de roodgroenen, vooral omdat de ploeg na de voorsprong in een kort tijdsbestek kansen kregen op meer doelpunten.

Zes minuten na de 1-1 een domper voor de gasten. Uit een vrije trap aan de rechterkant raakten zowel spelers van BOL als FC Aalsmeer oog voor de bal kwijt. Goaltjesdief en beste speler bij de thuisploeg Sietse Brandsma toonde zich het meest gewiekst door de bal van dichtbij achter Van der Wiel te rammen. Twaalfde competitietreffer van Brandsma.

FC Aalsmeer deed tien minuten later weer wat terug. Van der Wiel bediende Campbell met een verre uitgooi, op snelheid stoomde de rechtsbuiten op richting achterlijn en leverde een ragfijne voorzet af op Chelton Linger. De centrumspits, die een goede eerste helft afwerkte, knikte het leer uitstekend getimed voortreffelijk binnen. Het was de tweede treffer van de 30-jarige aanvaller in de competitie.

In de tweede helft was de wedstrijd minder enerverend. FC Aalsmeer had voor rust veel van zijn krachten verspeeld. Daarentegen rolde BOL in het tweede bedrijf de mouwen nog eens extra op. De thuisclub bouwde voornamelijk op inzet een overwicht op dat tot aan het einde vrijwel niet meer uit handen werd gegeven. Afgetroefd op uithoudingsvermogen en kracht werden de bezoekers na de pauze.

De beslissende treffer van BOL na eerst een schot op de paal, een kegel op de lat en diverse reddingen van Van der Wiel viel een klein kwartier voor tijd en was terecht. Uit een hoekschop knalde Rene Rootlieb de 3-2 hard in de touwen. In de slotfase had FC Aalsmeer met een beetje geluk bij het slotoffensief nog de 3-3 kunnen binnenwerken, de bijna twee meter lange doelman Snoek toonde zich tijdens de laatste minuten in zijn territorium echter oppermachtig.


Redding van Nick van der Wiel. De goalie van FC Aalsmeer kon niet voorkomen dat zijn team voor derde keer op rij met lege handen achter bleef.   Foto: Ton van Eenennaam

De zesde en derde nederlaag op rij voor FC Aalsmeer dat op de ranglijst terugzakt naar de tiende positie. Niet de plek die velen vooraf in gedachten hadden. Door het verlies van koploper ARC blijft het verschil met de nummer één acht punten, afstand tot de gevarenzone geslonken naar vijf punten. Oppassen dus voor de roodgroenen die momenteel getroffen worden door teveel mutaties.

Van Garderen, onlangs zijn contract bij FC Aalsmeer voor vijfde maal verlengd, kan niet anders dan afwachten/hopen dat spelersgroep weer snel volledig is. In dat geval groeit de kans dat de bloemendorpers over een aantal weken opgelucht adem kunnen halen en zich wellicht nog kunnen richten op een goed resultaat in de derde periode.


Reageer

 


 
BOL-FCA 3-2 (2-2)

0-1 Giliano Eijken
1-1 Martijn Ton
2-1 Sietse Brandsma
2-2 Chelton Linger
3-2 Rene Rootlieb

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Toeschouwers: 155

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel, Eder Medina Delgado, Burak Sitil, Calvin Koster, Sergae Kogelans, Daan v Huffel, Jordy de Groot, Thomas Harte, Martin Campbell, Chelton Linger, en Giliano Eijken.

26-1: FCA -Zwaluwen'30

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
19-1-2019
18.30 uur