Sander Aznar Martinez, de middenvelder van FC Aalsmeer is voorlopig uit de roulatie.   Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Sander Aznar Martinez voorlopig langs de kant
Sander Aznar Martinez
Blessure
4-12-2018, Aalsmeer


Sander Aznar Martinez zal voorlopig niet in actie kunnen komen voor FC Aalsmeer. De middenvelder bij de eersteklasser heeft minimaal zijn kniebanden verrekt, aanstaande vrijdag krijgt de voetballer uitsluitsel. Het herstel zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Mogelijk dat Martinez kort na de winterstop de draad weer kan oppakken, de laatste duels voor de jaarwisseling tegen DHSC en tegen huidig koploper ARC zal de Aalsmeer-speler elk geval moeten missen.

Ook afgelopen zaterdag in de Watergraafsmeer tegen WV-HEDW was de 30-jarige Martinez er binnen de lijnen niet bij. Wel langs de kant op krukken als toeschouwer. Twee weken geleden ging het fout in het gewonnen thuisduel tegen Victoria.

Martinez: "Bij een duel aan de zijlijn wilde ik de bal uitschieten, tegenstander zette op dat moment echter een stevig blok. Het voelde aan alsof ik tegen een muur aanschoot. Ik wist meteen dat het fout zat. Ik hoorde niets scheuren maar wel iets kraken."

Martinez meldde zich de maandag daarop bij de huisarts voor een eerste diagnose. Door vocht in de knie was dit niet goed mogelijk, aanstaande vrijdag krijgt de middenvelder/verdediger van FC Aalsmeer uitsluitsel. "Ik hoop dat het meevalt, dat het alleen een verrekking is. Ik wil elk geval een MRI-scan laten maken voor de zekerheid. Het kan ook een meniscus zijn. Maar sowieso zal ik voorlopig niet kunnen voetballen. Zal wel februari worden dat ik weer kan aansluiten."


Martinez is niet de eerste speler die dit seizoen bij FC Aalsmeer voor langere tijd uit de roulatie raakt. Eerder waren aanvallers Jordy de Groot en Chelton Linger langdurig uitgeschakeld. Middenvelder Berry Kramer sukkelt al weken met een vervelende blessure aan de hiel. Mogelijk kan Kramer aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen DHSC weer minuten maken. Daarnaast is centrale verdediger Burak Sitil deze periode op huwelijksreis.

Martinez, die eerder deze competitie langs de kant stond met een gekneusde teen, vindt dat de ploeg het ondanks de belangrijke absenties goed oppakt. "Je ziet nu hoe belangrijk een goede brede selectie is. Vorig seizoen was dat anders, toen kwamen we in de problemen. Kijk hoe goed Solomon Addai Pinas het nu doet als mijn vervanger. Ook de rest zet een tandje bij, het team straalt veel kracht uit, het is een hechte groep. "

Als het aan Martinez ligt voetbalt hij ook volgend seizoen voor FC Aalsmeer. "Als er geen gekke dingen gebeuren wel. Ik heb het hier naar mijn zin. Belangrijk voor mij is wel dat de selectie grotendeels bij elkaar blijft. Een leuke groep die veel voor elkaar over heeft. En je ziet het team groeien, we maken nog steeds stappen", aldus de middenvelder die bezig is met zijn derde seizoen bij de club aan de Beethovenlaan.


Reageer

Advertentie:
Grand Café Centennial


 


 
Klaas Leegwater
4-12-2018
17.30 uur