Aalsmeer sleept winst binnen bij BesiktasBesiktas-FCA 2-3 (0-3)
Groep Laag
26-2-2019

In de strijd voor lijfsbehoud is derdeklasser FC Aalsmeer hoopgevend gestart. In Barendrecht veroverde de formatie van Marco Bragonje tegen SV Besiktas een 3-2 overwinning. In een uitstekende eerste helft bouwden de roodgroenen een verdiende en comfortabele 3-0 voorsprong op. Een vroeg na de pauze gemaakte treffer van de thuisclub betekende voor FC Aalsmeer een moeilijke periode waarin de ploeg ternauwernood overeind bleef.

FC Aalsmeer leek na een klein kwartier aan de leiding te komen door een krachtige kopbal van Pawel Kocon. De Poolse voetballer, door Bragonje als verdediger opgesteld vanwege de zieke Danny Leegwater, zag de openingstreffer echter afgekeurd wegens een geconstateerde overtreding. Zestig seconden later scheelde het een haar of de 0-1 kon alsnog genoteerd worden. Op een prachtige uithaal van Remi Pasternak reageerde de doelman van Besiktas met een uitstekende reflex.

Aan de andere kant moest doelman Bart Koopstra eveneens handelend optreden. Met de vingertoppen duwde de goalie de bal na een hard schot via de lat over het doel. In de 20e minuut de verdiende Aalsmeerse voorsprong. Na een aanval over rechts belandde de bal bij Alexander Goes zich geen moment bedacht en het leer als een granaat over de keeper heen schoot.

Strafschop
Na een half uur een uitgelezen mogelijkheid voor de bezoekers op 0-2. Goes werd op weg naar zijn tweede score hard neergelegd in het zestienmetergebied, dat betekende een penalty. De inzet vanaf elf meter van Karol Mirowski was veel te zacht, bal werd makkelijke prooi voor de sluitpost.

FC Aalsmeer bleef de bovenliggende partij hoewel het voor de roodgroenen in de achterste linie concentratie geboden bleef vanwege de snelle en handige aanvalslinie bij de thuisclub. In de 40e minuut opnieuw een goedlopende aanval van de bezoekers. Pim Binkhorst speelde de bal op Sten Piet die vervolgens Alexander Goes in stelling bracht. Met een schitterende halve omhaal verraste de middenvelder de keeper van Besiktas.

Luid stemgeluid
Kort voor rust de derde Aalsmeerse treffer. Remi Pasternak zette enkele tegenspelers op het verkeerde been en legde de bal panklaar opzij naar Jeroen Ezink. De linksbuiten plaatste het leer behendig langs de goalie van Besiktas. Tijdens de pauze was trainer Said Zoulali van de thuisclub duidelijk hoorbaar ontevreden over de prestatie van zijn ploeg, zijn luide stemgeluid drong door de muren heen. De oefenmeester bracht twee verse krachten.

In het begin de tweede helft was Pasternak dichtbij de 0-4, zijn schuiver was evenwel te zacht. Daarna begon de wederopstanding van Besiktas. In de 50e minuut na een aanval over de linkerkant scoorde de thuisploeg de 1-3. Besiktas bleef vervolgens komen. Koopstra kon eerst de 2-3 nog voorkomen door de bal over de lat te tikken, in de 60e minuut moest de goalie van FC Aalsmeer op een harde uithaal wel vissen.

Er brak voor de bezoekers een lastige periode aan richting het einde van de wedstrijd, hoewel tussentijds Pasternak de 2-4 op z'n schoen had. Kort daarna werd de dodelijk vermoeide Poolse aanvaller gewisseld (had s’morgens nog gewerkt) voor A-junior Jurgen Overbeek. FC Aalsmeer bleef in de slotfase met enige moeite overeind. Belangrijke winst bij de start van de wedstrijden in de degradatiegroep.

Zondag 10 maart thuisduel tegen SVH.
Programma/Stand Groep Laag

Opstelling FCA:
Bart Koopstra, Pawel Kocon, Mo Alaswad, Nick Sluijs, Karol Mirowski, Joeri v/d Schraaff, Alexander Goes, Sten Piet (Robin Kruijsman), Jeroen Ezink, Remi Pasternak (Jurgen Overbeek) en Pim Binkhorst (Danny Könst).

Wedstrijdinfo: Peter Springintveld (FC Aalsmeer)


Reageer

Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
26-2-2019
11.00 uur.