Hoopgevende herstart RKDES

Binnenkort besluit toekomst trainer KalaitzisBernardus-RKDES 1-4 (1-2)
3e klasse zon (Q1)
20-1-2019

Derdeklasser RKDES is goed begonnen aan de herstart van de halve competitie. In Hazerswoude werd tegen laagvlieger Bernardus een zeer nuttige 4-1 winst geboekt. Een belangrijke eerste stap in het nieuwe jaar van de Kudelstaarters om een ticket te bemachtigen voor de promotiepoule. Trainer Kalaitzis, vanwie de toekomst nog onduidelijk is, koos zondag opnieuw voor een andere centrumspits.

De opdracht was vooraf duidelijk voor RKDES; de resterende drie wedstrijden winnen geeft zekerheid op een plaats bij de eerste zes in de eindrangschikking dat toegang geeft tot de promotiepoule. De Kudelstaarters morsten in de laatste maanden van 2018 veel punten, vandaar de noodzaak van toekomstige winstpartijen. Het eerste derde deel van die opdracht heeft RKDES met goed gevolg afgelegd, zondag werd in Hazerswoude laagvlieger Bernardus met 4-1 verslagen.

De roodzwarten startten met Troy Zwanenberg terug in de basis na een lange blessure. Roy Endhoven kon daarom opschuiven naar het middenveld. De omzetting van trainer Kiri Kalaitzis gaf een goede impuls aan RKDES. Al na zes minuten was het Endhoven die op aangeven van Indy van Koert de 0-1 tegen de touwen joeg.

Gelijkmaker en pingel
Kort na de openingstreffer een domper voor de bezoekers. Uit een hoge voorzet van Bernardus werd bij de tweede paal de bal terug gekopt op spits Thijs Klinkenberg die het leer simpel kon binnenlopen. Nog geen vier minuten later een handsbal in het zestienmetergebied van een Bernardus-verdediger na een inzet van Endhoven. Indy van Koert schoot van elf meter niet sterk in maar de bal verdween wel via de keeper in het mandje.

Kalaitzis koos in Hazerswoude opnieuw voor een andere centrumspits. Lars Winters heeft het drie, vier duels mogen proberen zonder tot scoren te komen. Zondag had Kalaitzis ruimte gemaakt voor Mano van Veen in het centrum van de aanval. Van Veen kreeg na de 1-2 kans op een doelpunt. Alleen op het vijandelijk doel af schoot de spits tegen sluitpost Luuk Enter op, afgeven op de geheel vrij staande Indy van Koert was wellicht een betere oplossing geweest.

Gelijkmaker en pingel
Kort in de tweede helft een identieke mogelijkheid voor Van Veen en ook nu koos de aanvaller er voor om de bal niet opzij te leggen naar Van Koert maar zelf te schieten. Ditmaal met meer succes, Van Veen knalde de 1-3 binnen. Nog geen twee minuten later was de wedstrijd gespeeld een mooi één tweetje tussen Mano van Veen en Indy van Koert bracht laatst genoemde alleen voor de keeper en kon zijn tien de competitietreffer in de hoek schuiven.

De Kudelstaarters hadden de score nog verder kunnen uitbreiden, de afwerking blijft echter een zorgenkind. Endhoven schoof de bal naast terwijl het doel leeg was en Lennart Kok schoot het leer op de lat, de ingevallen Jimmy Baars zag van dichtbij zijn schot gekeerd door de goalie en zo waren er nog meer kansen om de score verder op te voeren. Het bleef evenwel bij 1-4.

Toekomst Kalaitzis
Er blijft voorlopig onduidelijkheid over de toekomst van Kalaitzis als trainer in Kudelstaart. De oefenmeester liet twee weken geleden aan Voetbal in Aalsmeer weten elk geval voor de herstart van de competitie een besluit kenbaar te maken. Tot op heden evenwel geen witte rook op sportpark Calslagen. Hoofd Technische zaken bij RKDES Jan van Leeuwen vertelde onlangs dat beide partijen nog steeds in overleg zijn. Vandaag (maandag) zegt Kalaitzis dat "er zo spoedig mogelijk een besluit valt."

Met medewerking van Richard Buskermolen (RKDES).

Reageer

Advertentie:Bernardus-RKDES 1-4 (1-2)

0-1 Roy Endhoven
1-1 Thijs Klinkenberg
1-2 Indy van Koert
1-3 Mano van Veen
1-4 Indy van Koert

Scheidsrechter: Collin Bosschieter (Gouda)
Toeschouwers: 74

Basisopstelling RKDES:
Tommy Blokzijl, Troy Zwanenberg, Erik Overvliet, Robin vd Steeg, Daan Duizendstra, Arnaud van Leeuwen (66e Gijs Lentjes), Roy Endhoven (81e Jimmy Baars), Lennart Kok, Maarten van Putten (69e Rick Verkuil), Mano van Veen, Indy van Koert.

27-1: RKDES-V Nispen

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
21-12-2019
12.30 uur