Puzzelstukjes vallen op hun plaats

Derdeklasser Aalsmeer krabbelt omhoog na tweede zege op rijBernardus-FCA 0-1 (0-0)
3e klasse zon (Q1)
25-11-2018

De puzzelstukjes lijken beetje bij beetje in elkaar te vallen bij het zondagteam van FC Aalsmeer. Na een zwakke competitiestart met veel puntenverlies is de derdeklasser de laatste weken bezig met een bescheiden opmars uit de onderste regionen van de ranglijst.
Na de ruime winst vorige week op Graaf Willem II volgde afgelopen zondag in Hazerswoude opnieuw een driepunter tegen Bernardus. De enige en beslissende score viel zeven minuten voor tijd door een doelpunt van spits Pawel Kocon.

Voorzichtig optimisme aan de Beethovenlaan bij de zondagafdeling. De geplaagde tak van de fusieclub uit de Hornmeer ziet het rode lantaarnlicht langzaamaan in de verte verdwijnen. Min of meer bij toeval komen de pionnen in het elftal steeds meer op de juiste plaats te staan. De wijzigingen die trainer Marco Bragonje de laatste duels uit nood moest doorvoeren pakken wonderwel goed uit.

Mo Alaswad
Meest opvallende veranderingen de laatste periode is de positie centraal achterin en de bezetting in de aanval. Mo Alaswad, van origine aanvaller maar door de absentie van Nick Sluijs door Bragonje naar achteren gehaald, ontpopt zich als een volleerd verdediger. Snel, scherp in de duels en oog voor de dieptepass.
Heel nuttige speler en steeds meer een belangrijke schakel in het team. De niet bijster grote Alaswad (foto) en de bijna twee meter lange Nick Sluijs kunnen bij FC Aalsmeer uitgroeien tot een ideaal koppel.

In de voorhoede eveneens positieve ontwikkelingen. Karol Mirowski is van de rechtsbackpositie verhuisd naar een plek rechts in de aanval. Vorige week met drie goals uiterst trefzeker. In het centrum staat sinds twee weken Pawel Kocon, eerder in het seizoen verdediger, en aan de linkerkant Remi Pasternak. Laatstgenoemde ontbrak zondag, zijn plaats werd ingenomen door uit het buitenland teruggekeerde Jeroen Ezink.

Het aantal wijzigingen bij FC Aalsmeer pakt vooralsnog goed uit. De juiste jas waar het team zich prettig in voelt en aardig in presteert lijkt gevonden. En als dan ook het beetje geluk om de hoek komt kijken, Vrouwe Fortuna deed er lang over de Beethovenlaan te bereiken, komen de resultaten vanzelf. Dat bleek dus zeven dagen geleden en afgelopen zondag in Hazerswoude.

Handsbal
Tijdens het negende competitieduel was het begin voor Bernardus. Echt gevaarlijk werden de gastheren niet, doelman Bart Koopstra moest in de 10e min wel een keer handelend optreden bij een gevaarlijke kopbal van Stef Schinagi. De spits was bij de thuisclub de gevaarlijkste aanvaller.

Het spel speelde het meest af op het middenveld en het was jammer dat de wederom excellerende Mo Allaswad geel kreeg van de goed leidende scheidsrechter Van Belkum wegens handsbal bij een ongelukkige botsing. Joeri v.d Schraaff was dicht bij een kansje maar zijn schot was te zacht om keeper Luuk Enter te verontrusten.

Vlak voor rust aan beide kanten kansen op een doelpunt. Eerst was het Bernardus dat dreigend bij het doel FC Aalsmeer kwam, Koopstra reageerde wederom prima. Enkele minuten later een afstandsschot van de voor rust iets sterker acterende thuisploeg, tot geluk van de bezoekers belandde de bal keihard op de lat.

Verwarring en doelpunt
In de tweede helft kwam Nick Sluijs binnen de lijnen voor middenvelder Sebastiaan Huygsloot. De toeschouwers zagen vervolgens twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. Eerst was het Pawel Kocon die alleen voor doelman Enter de bal er niet in de touwen kreeg. Het was tot dan toe de grootste kans van de wedstrijd.

In de 75e mininuut grote verwarring na een doelpunt met het hoofd van Pawel Kocon. Grote vraag was of de bal de doellijn had gepasseerd. De scheidsrechter had geen duidelijke goal geconstateerd, het scorebord bleef op dubbel nul staan. Het spel ging verder met FC Aalsmeer steeds meer als bovenliggende partij.

Middenvelder Sten Piet bleef de voorwaartsen bestoken met fraaie diepteballen en dat gold zeker ook voor Alexander Goes en Robin Kruijsman. De kansen kwamen en het was Karol Mirowski die keeper Enter in de 83e minuut in de problemen bracht met een hard afgevuurd schot. De sluitpost van Bernardus kon in eerste instantie redding brengen, in de rebound was Kocon (foto) er als de kippen bij het leer in het net te knallen.

Even later later had Alexander Goes een geweldige kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar zijn schot ging net naast. Bernardus probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, de achterhoede van FC Aalsmeer gaf echter geen krimp.

Zo kwam de overwinning bij de ploeg terecht die daar het meeste aanspraak op kon maken. Langzaamaan kan FC Aalsmeer als nummer elf op de ranglijst de blik iets meer naar boven richten. Aanstaande zondag spelen de rood groenen thuisduel tegen Alphen, nummer dertien in de rangschikking.

Wedstrijdinfo: Peter Springintveld (FCA)


Reageer

Advertentie:


Bernardus-FCA 0-1 (0-0)

0-1 Pawel Kocon (83e)

Scheidsrechter: Henry van Belkum
Toeschouwers: 66

Geel FCA: Mo Alaswad

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Richard Melman, Alexander Goes, Mo Alaswad, Bewar Kasim, Sten Piet, Joeri van de Schraaff (Pim Binkhorst), Sebastiaan Huigsloot, Jeroen Ezink (Robin Kruijsman), Pawel Kocon en Karol Mirowski.

2-12: FCA-Alphen

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
27-11-2018
12.00 uur