Matchwinner in Mijdrecht Martin Campbell heeft gescoord. Opnieuw was de aanvaller belangrijk voor FC Aalsmeer. Medespeler Mark Ruessink is ook blij.   Foto: Jaap Maars
 
 

Gedreven Aalsmeer legt Argon op de pijnbank
sv Argon- FC Aalsmeer 1-2 (0-2)
Eerste klasse A zat
6-10-2018, Aalsmeer


Eersteklasser FC Aalsmeer heeft zich op sterke wijze hersteld van de nederlaag vorige week tegen CSW. In Mijdrecht tegen medekoploper Argon pakte de passievol spelende formatie van Cor van Garderen verdiend de 2-1 zege. Het goede optreden van de Aalsmeerders werd beloond met twee doelpunten van uitblinker Martin Campbell.

In een gewijzigde opstelling, met onder meer centrumspits Chelton Linger en middenvelder Berry Kramer terug in de basis, werden vanaf de eerste minuut de bedoelingen van FC Aalsmeer duidelijk. De gedreven bezoekers lieten de medekoploper in 1A nauwelijks in hun spel komen.

De opbouw bij de thuisclub werd vroeg ontregeld en bij balverovering werd direct de robuuste Linger gezocht die zich na een klein half uur spelen moest laten vervangen nadat hij zich verstapte. Koster werd centrumaanvaller en vanaf dat moment begon aan de rechterkant de snelle Martin Campbell zich steeds meer te onderscheiden.

'Jeroen-Zoetje'
De rappe aanvaller, vanaf zijn komst naar de Beethovenlaan de opvallendste speler bij FC Aalsmeer, zorgde aan de rechterkant constant voor dreiging. Directe tegenstander Mathijs Conradi was hem een kwartier voor rust opnieuw uit het oog, doelman Romero Antonioli dacht hem te hulp te komen maar veroorzaakte een 'Jeroen-Zoetje'. Botsing goalie met Conradi, Campbell kon vanaf twintig meter de bal in het lege doel lepelen.


Martin Campbell heeft wederom gescoord. De 0-2.   Foto: Jaap Maars

Vier minuten voor rust was Campbell wederom succesvol en opnieuw zag doelman Antonioli er niet goed uit. De sluitpost verzuimde in te grijpen, Campbell stond op de juiste plaats om het leer hoog in de touwen te knallen.

Argon, dat zaterdagmiddag voor zo'n 325 toeschouwers opvallend weinig liet zien en handen en voeten nodig had, vooal middenvelder Lorenzo Zorn, om FC Aalsmeer het voetballen te beletten, kreeg in de 44e minuut een strafschop toegekend na een overtreding van Sander Aznar Martinez op aanvaller Romario Aroma. Marwan Fennich faalde van de witte stip, inzet op de paal.

Goede kansen
In de tweede helft legio mogelijkheden voor FC Aalsmeer om de wedstrijd definitief te beslissen. Calvin Koster kreeg een geweldige kopkans maar zag zijn inzet gekeerd, de mogelijkheid voor Giliano Eijken in de 65e minuut na een uitstekende aanval over de rechterkant was nog groter...de linkerspits schoof de bal van dichtbij hopeloos naast. Argon leefde nog.

Trainer Ron van Niekerk van de thuisclub poogde met twee verse krachten, waaronder exAalsmeerder Jasper Werkhoven, en met meer druk naar voren de gasten pijn te doen. Argon ontbeerde zaterdag echter de vorm en macht om tegen het gedreven FC Aalsmeer iets van dreiging te creƫren.

Koel
De Argonauten hadden tenslotte de hulp nodig van scheidsrechter Van Dam om terug in de wedstrijd te komen. De leidsman zag in een buiteling van invaller Epi Kraemer een penalty, Jan Refos schoot Argon vijf minuten voor tijd op 2-1.

Laatste fase alles of niets bij Argon, spelers in het rood groen bleven koel onder de oprisping van de thuisclub. Zoals FC Aalsmeer eigenlijk negentig minuten lang acteerde in Mijdrecht. Koel, gedisciplineerd, strijdlustig en spelend met veel passie. Het tegenvallende Argon had er geen antwoord op.

"Complimenten"
FC Aalsmeer-trainer Van Garderen: "Niet meer dan een verdiende zege, groot compliment naar mijn spelers. Kan niet anders dan tevreden zijn, misschien alleen dat we na rust de kansen hadden moeten benutten. Vandaag hebben we het FC Aalsmeer gezien dat ik graag voor ogen heb. Met heel veel hartstocht gespeeld en rustig aan de bal. Nu dit vasthouden en doorgroeien."

Natuurlijk ook een glimlach bij man van de wedstrijd Martin Campbell. Weer heel belangrijk vandaag voor FC Aalsmeer. "Ja..klopt. Lekker gespeeld, maar doe het niet alleen. Vandaag als team stonden we er. En ja...twee keer scoren is altijd lekker."

Later meer foto's. Maandag wedstrijdbeelden en reactie's van Argon-FC Aalsmeer.


Reageer

 


 
sv Argon-FC Aalsmeer 1-2 (0-2)

0-1 Martin Campbell (30e)
0-2 Martin Campbell (40e)
1-2 Ian Refos (85e)

Scheidsrechter: Erwin Dam (Schagen)
Toeschouwers: 332

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink (45e Burak Sitil), Eder Medina Delgado, Sander Aznar Martinez, Sergae Kogelans, Junior Tiller, Berry Kramer (61e Thomas Harte), Calvin Koster Giliano Eijken, Chelton Linger (28e Daan van Huffel), Martin Campbell.13-10: FC Aalsmeer-Zuidvogels

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoenAdvertentie:


 


 
Klaas Leegwater
6-10-2018
18.00 uur