Titel ligt klaar voor Legmeervogels

22-4-2024, 15.00 uur | AMVJ-LMV 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Het kampioenschap in de derde klasse B kan Legmeervogels vrijwel niet meer ontgaan. Na de fraaie 2-0 winst op AMVJ staat de Uithoornse formatie met nog vier wedstrijden te spelen er erg florisant voor. De koploper heeft zes punten voorsprong op enig overgebleven achtervolger Amstelveen Heemraad dat ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld heeft en een veel slechter doelsaldo.

Theoretisch kan tijdens de eerstvolgende competitieronde op 4 mei de kampioensvlag aan de Randhoorn gehesen worden. Een driepunter van Legmeervogels op eigen terrein tegen het in acuut degradatienood verkerende sv Hoofddorp en een misstap van Amstelveen in de lastige uitwedstrijd tegen SDOB betekent rechtstreekse promotie voor de selectie van trainer Jack Honsbeek. Mocht het op 4 mei niet lukken, gaat het een week later tegen TOB gebeuren. Opnieuw in eigen huis.

Overigens heeft het bestuur van Legmeervogels besloten dat bij een eventueel kampioenschap op 4 mei er geen festiviteiten zullen plaatsvinden, dit vanwege Dodenherdenking op die dag. De viering van de promotie zal dan een week later plaatsvinden na de thuiswedstrijd tegen TOB.

Goals in tweede helft
In de wedstrijd tegen AMVJ, dat onder leiding stond van Roelof Luinge, was het Legmeervogels dat de dienst uitmaakte. Zo waren er kansen voor Raoul Tjon-A-Tjoe en voor Kenneth vd Nolk van Gogh om de score te openen. Aan de andere kant gaf de verdediging van de geel/blauwen weinig weg, Carlito Welink kon eenvoudig zijn doel schoonhouden.

AMVJ, dat in de heenwedstrijd in november Legmeervogels met 3-0 klop had gegeven, moest in de tweede helft door de knieen voor de bezoekers. Zo beloonde aanvallende middenvelder Camiel Schouten zijn goede optreden in de 65ste minuut met een fraaie treffer.

Na de 0-1 poogde AMVJ met een aanvallender spelconcept Legmeervogels het vuur aan de schenen te leggen. Er ontstond wel wat druk op het Uithoornse doel, echte dreiging bleef uit. En op het moment dat Jasper Burgers acht minuten voor tijd uit een hoekschop de 0-2 binnenwerkte was de wedstrijd definitief beslist.

Met de vijftiende zege op zak is promotie dichtbij voor Legmeervogels en een terugkeer binnen een jaar naar de tweede klasse binnen handbereik.