Droomstart in Langeraar tilt KDO naar ruime zegeAltior-KDO 2-5 (0-3)
2e klasse C
4-11-2018


Tweedeklasser KDO heeft plotseling de smaak te pakken. De mooie thuiszege vorige week op koploper HVV heeft de Kwakelaars kennelijk een brok vertrouwen gegeven. Zondagmiddag tijdens het streekduel in Langeraar werd door de formatie van trainer De Jong promovendus Altior met de veelzeggende cijfers van 5-2 bijkans opgerold. KDO klimt op de ranglijst van 2C, volgende week kunnen de rood witten bij winst in het inhaalduel tegen RVC'33 zich nestelen in de subtop.

Op het landelijk gelegen en sfeervolle sportpark van Altior beleefden de Kwakelaars, met routinier Mathijs Molleman (36) in de basis, een droomstart. Nadat rechtsbuiten Thomas Stevens bij zijn eerste actie onderuit werd gehaald op de rand van het zestienmetergebied kogelde Jim Klijn uit de toegekende vrije trap de bal prachtig in de bovenhoek.

"Een fantastische trap, echt op techniek genomen. Dat kan Jim als de beste", vertelde na afloop opgetogen leider Johan Stange tegen RICK FM. De bezoekers kregen na de vroege treffer in kort tijdsbestek kansen de thuisclub op grotere achterstand te zetten, zowel Stevens (schot) als flankspeler Jesse Stange (paal) wisten echter niet te scoren.

Altior, vorig seizoen kampioen geworden in de 3e klasse, wist alleen via dode spelmomenten gevaar te stichten voor het Kwakelse doel. Opbouwend konden de gastheren voor weinig dreiging zorgen, alleen 'veteraan' Marco Pellegrom brak een keer door maar vond doelman Jesper Oudshoorn op zijn weg.

Meer afstand
Ruim een kwartier voor de pauze vergrootte Joeri Stange de voorsprong. Na een afgeslagen corner schoot Stange, die de laatste duels bij KDO de rol van schaduwspits bekleedt, hard en gericht op doel. Doelman Jeroen Sassen had er geen goed zicht op, het leer verdween achter de goalie in de touwen. En toen Bart Hoving vlak voor rust na een kort genomen hoekschop de 0-3 binnenschoot gingen de Kwakelaars met een heel grote glimlach de kleedkamer in.

Acht minuten in het tweede bedrijf kwam Altior door een kopbal van Anton de Haan terug tot 1-3. Na deze tegentreffer bracht KDO tweehonderd seconden later het verschil in doelpunten weer terug tot drie. Na een vloeiende aanval aan de linkerkant wist Erik Verbruggen met een prima voorzet Thomas Stevens te bereiken. De 20-jarige aanvaller aarzelde geen moment en schoot de 1-4 achter de grabbelende Sassen.

Geen rood
In de 60e minuut was er een soortgelijke Kwakelse aanval, Stevens werd onderuit gehaald door sluitpost Sassen. De goalie mocht van geluk spreken dat arbiter Westhoff hem vergat met rood van het veld te sturen. De jeugdige leidsman (22) hield het bij geel. Jesse Stange strafte de doelman op andere wijze door vanaf de penaltystip het leer hard en loepzuiver in het net te knallen.

Altior gaf zich nog niet helemaal gewonnen. En toen de thuisploeg tien minuten voor tijd de 2-5 maakte deden de oranjehemden er alles aan om het onmogelijke in de slotfase waar te maken.

Ondanks een rode kaart voor KDO-er Mathijs Molleman, wegens neerhalen van doorgebroken aanvaller Mike Otto, kwamen de bezoekers in de slotfase niet meer in grote problemen. De tweede overwinning op rij voor KDO was een feit. Een plaats in de subtop lonkt.

"Een superuitslag"
"Een heel goede wedstrijd. Het sterke begin hielp ons natuurlijk geweldig. Dan ga je lekker voetballen", was na de wedstrijd de reactie van leider Stange. "We hebben zitten te genieten op de bank."

"Na de 2-5 werd het toch nog even spannend. Het klinkt vreemd met deze stand en nog negen minuten te spelen, we hadden het vreemde gevoel dat er nog iets geks kon gebeuren. Altior ging alles of niets spelen. Als de 3-5 valt had het nog moeilijk geworden. Maar dit is natuurlijk heerlijk, een superuitslag neerzetten in Langeraar", aldus de leider van KDO.

Wedstrijdverslag Paul Hogerwerf (KDO), aanvullende info van website Altior. Reactie leider Johan Stange van RICK FM.

ReageerAltior-KDO 2-5 (0-3)

0-1 Jim Klijn (2e)
0-2 Joeri Stange (28e)
0-3 Bart Hoving (43e)
1-3 Anton de Haan (52e)
1-4 Thomas Stevens (55e)
1-5 Jesse Stange (60e)
2-5 Mike Otto (81e)

Scheidsrechter: Ramon Westhoff (22jr) uit Vlaardingen.
Toeschouwers: 333
Rood KDO: Mathijs Molleman

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (75e Menno Lingeman), Mathijs Molleman, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Mika van der Weijden (75e Max Wessels), Bart Hoving en Jesse Stange (75e Bas Kok).

11-11: RVC'33-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
5-11-2018
05.30 uur