Beeld uit het heenduel FC Aalsmeer-Altior. Karol Mirowski aan de bal.     Foto: Jaap Maars
 
 

Aalsmeer bedwingt leider AltiorIn een opwindend duel heeft derdeklasser FC Aalsmeer titelfavoriet Altior op 2-2 remise weten te houden. Na een 2-0 voorsprong voor de bezoekers werd de druk door de koploper uit Langeraar fors opgevoerd waarna de roodgroenen toch moesten buigen. Pawel Kocon scoorde voor de Aalsmeerders tweemaal. Trainer Bragonje: "Een puike teamprestatie."


Altior-FCA 2-2 (0-0)
Derde klasse A zon
15-4-2018


Het was alom bekend dat derdeklasser FC Aalsmeer bezig is met een sterke serie, toch was het na vier overwinningen op rij de vraag hoe de ploeg van Marco Bragonje zich zou houden in de confrontatie met lijstaanvoerder Altior. Na negentig minuten opwindend voetbal tegen de voornaamste titelkandidaat moet de conclusie zijn dat de roodgroenen zich met de 2-2 remise meer dan kranig verweerden en zelfs dicht bij een verrassing waren.

Vraag de neutrale toeschouwer na afloop welke ploeg aanspraak zou moeten maken op drie punten; hij of zij zal het antwoord schuldig moeten blijven. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Vanaf begin tot eind ging de leuke wedstrijd vrijwel gelijk op. Op en neer ging het spel, kansen over en weer. Voor de ruim 200 belangstellenden was het een heel prettige middag.

Eerste kans was voor Altior-speler Marco Pellegrom. De bijna twee meter lange aanvaller van de thuisclub schoot uit goede positie rakelings over. Halverwege de eerste helft miste de goaltjesdief een opgelegde kans en tien minuten voor de pauze veerde heel Langeraar op toen Pellegrom op het laatste moment Richard de Vries op zijn weg vond die op de doellijn redding bracht.

Tweemaal Pawel Kocon
FC Aalsmeer, met voorin het trio Vaneman-Schut-Goes, kreeg ook mogelijkheden. Elias El Hadje raakte de lat en een gevaarlijke scherpe voorzet van Vaneman werd gelukkig voor de thuisclub nog net corner getikt. Acht minuten na de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een hoekschop van Joeri van de Schraaff kopte Pawel Kocon de bal fraai achter doelman Sassen.

Nog geen twee minuten later opnieuw Van de Schaaff als aangever bij een hoekschop en wederom Kocon (foto) die met het hoofd raakkopte. FC Aalsmeer op een verrassende 2-0 voorsprong. Dat was even schrikken voor de thuisploeg. De formatie uit Langeraar schakelde twee tandjes bij, de bezoekers kregen het zwaar te verduren om de voorsprong in stand te houden.

Strafschop
Mike Otto van Altior stelde doelman Veldman op de proef. De goalie redde uitstekend op het harde schot. Op de even later ingeschoten strafschop van Pellegrom, arbiter Jhamai bestrafte een lichte ingreep van Kocon wel heel erg zwaar, moest de sluitpost zijn meerdere erkennen. Wederom Otto knalde nog geen zestig tellen later in kansrijke positie over het doel.

Dat deed teamgenoot Pellegrom beter. Een kwartier voor tijd bracht hij op aangeven van Pieterse met een snoekduik de 2-2 gelijkmaker op het bord. Alweer de 21e seizoenstreffer van de clubtopscorer die in Menno Moerdijk van Nicolaas Boys en RKDES-aanvaller Indy van Koert (beiden ook 21 goals) zijn grootste concurrenten heeft wat betreft de algemene topscoreslijst in 3A.

FC Aalsmeer moest vrezen dat het nu overlopen zou worden door het ontketende Altior. Erop en erover was het credo bij de thuisploeg. Het team van Bragonje verweerde zich echter uitstekend in de slotfase met voorop doelman Veldman. Altior nam risico op jacht naar de winst, FC Aalsmeer was bij de uitbraak een paar keer levensgevaarlijk. Zo kreeg Van de Schaaff een uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer. Zijn schuiver ging centimeters voorlangs.

"Uit mijn slof"
Zo eindigde het enerverende duel in remise. Trainer Manfred van den Bosch van Altior: "Eerste helft van mijn team was heel matig. Afspraken werden niet nagekomen. Ik doe het niet vaak, maar ik schoot in de rust even behoorlijk uit mijn slof. Het hielp wel, ik zag daarna dingen die ik graag zie. Goed teruggekomen en er zat meer in. Als ik eerlijk ben geldt dat andersom ook. Dus uiteindelijk wel vrede met dit gelijkspel."

"Hoe dit met vijf duels voor de boeg gaat aflopen? We staan er nog steeds goed voor. Voorsprong op de naaste belager blijft drie punten, al is het nu weer RKDES. Het blijft spannend. Een prachtig slot van de competitie", aldus de oefenmeester van de lijstaanvoerder.

Teamprestatie
Aalsmeerder Mark Schut vond de remise eveneens terecht. "Eerste helft waren wij beter, na rust Altior. En de kansen waren gedurende de wedstrijd goed verdeeld. Dat we op 2-0 voorsprong kwamen verraste mij wel. Zo zie je maar dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen. Volgende week RKDES, dat kan ook alle kanten opgaan."

FC Aalsmeertrainer Marco Bragonje had achteraf liever gezien dat zijn ploeg iets later in de wedstrijd op 2-0 was gekomen. "Nu schrok Altior op tijd wakker en hadden ze nog veel tijd de boel te herstellen. Heel veel pressie gaven ze. We kwamen na de 2-2 nog een paar keer goed weg. Dus ja...met dit gelijkspel bij de koploper ben ik tevreden. Een puike teamprestatie."

FC Aalsmeer blijft in de derde periode leider, en is gestegen naar de vijfde positie op de ranglijst. Waar gaan de roodgroenen eindigen? Bragonje: "Geen idee, daar durf ik echt geen uitspraken over te doen. Eerst RKDES."

Met medewerking van Wim Nederstigt.
Reactie trainer Altior: RTV Hollands Midden.

ReageerAltior-FCA 2-2 (0-0)


Scheidsrechter: Aniel Jhamai (Den Haag)
Toeschouwers: 221

0-1 Pawel Kocon
0-2 Pawel Kocon
1-2 Marco Pellegrom
2-2 Mike Otto

Basis-opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Karol Mirowski, Pawel Kocon, Nick Sluis, Richard de Vries, Joeri van de Schraaff, Elias El Hadiji (Sten Piet), Joost van der Zwaard, Alexander Goes (Tristan Jongkind), Mark Schut en Daan Vaneman.

22-4: RKDES-FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
16-4-2018
00.30 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen